Danmark og USA indgår samarbejde om grøn vækst: Skal fremme erhvervslivets muligheder i USA

"Jeg er sikker på, at dansk erhvervsliv kan vinde kampen om grønne arbejdspladser og grøn vækst," lyder det fra erhvervsminister Morten Bødskov i forbindelse med en ny samarbejdsaftale mellem Danmark og USA. 

Erhvervsminister Morten Bødskov har mandag annonceret en ny samarbejdsaftale mellem Danmark og USA om grøn vækst. Arkivfoto. 
Erhvervsminister Morten Bødskov har mandag annonceret en ny samarbejdsaftale mellem Danmark og USA om grøn vækst. Arkivfoto. Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Et nyt samarbejde mellem Danmark og USA skal fremme grøn vækst og danske virksomheders muligheder i USA. 

Sådan lyder det i en fælles erklæring fra erhvervsminister Morten Bødskov (S), klima-, energi-, og forsyningsminister Lars Aagaard (M) og USA's ambassadør i Danmark, Alan Leventhal, efter et temamøde med en række danske virksomheder, som havde til formål at sætte fokus på danske virksomheders muligheder i USA's Inflation Reduction Act (IRA).

"Vi står med en ny geopolitisk verdenssituation, hvor der er pres på for-syningskæder og høj inflation. Derfor er det positivt, at USA styrker den grønne omstilling med IRA'en. Med det sagt skal vi selvfølgelig være opmærksomme på, hvordan IRA'en kan påvirke vores konkurrenceevne i visse sektorer," udtaler Morten Bødskov og fortsætter:

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024