Vestager vil presse lande til hurtigere beslutninger med kort vindue for øget statsstøtte

Det er meningen, at EU-landenes vindue for at søge udvidet statsstøtte kun løber frem til 2025. Formålet er nemlig at gøre op med, at "Europa er meget langsom" til at tage beslutninger, lyder det fra Margrethe Vestager.

Europa-Kommissionens ledende næstformand, Margrethe Vestager, vil gøre op med den langsomme beslutningsproces i EU-systemet. Arkivfoto. 
Europa-Kommissionens ledende næstformand, Margrethe Vestager, vil gøre op med den langsomme beslutningsproces i EU-systemet. Arkivfoto. Foto: Olivier Hoslet/EPA/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Når regeringens statsstøtteordning på en milliard kroner til grønne virksomheder udløber i 2025 skyldes det ifølge erhvervsminister Morten Bødskov (S), at EU kun har åbnet for de udvidede statsstøtteordninger frem til 2025.

Men vinduet for at få godkendt en udvidet statsstøtteordning er helt bevidst gjort kort, forklarer Europa-Kommissionens ledende næstformand, Margrethe Vestager.

"Vi har med vilje lavet vinduet relativt kort, fordi vi vil have regeringerne til at tage beslutninger. Vi er meget optagede af, at Europa er meget langsom. Der går virkelig lang tid, før man tager beslutninger," Margrethe Vestager.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024