Regeringen tror på støttefri havvindmøller i ny park

ENERGIUDSPIL: Regeringens udspil har fokus på vedvarende energi og lavere afgifter. En aftale skal på mange områder kun række til 2024. Klimavismanden roser dele af udspillet, men savner højere ambitionsniveau.

"Med udspillet her garanterer vi, at vi
når op på 580 millioner om året i 2020. Det niveau fortsætter vi
på, og vi er indstillet på at hæve det,” siger Lars Chr.
Lilleholt om midler til energiforskning.
"Med udspillet her garanterer vi, at vi når op på 580 millioner om året i 2020. Det niveau fortsætter vi på, og vi er indstillet på at hæve det,” siger Lars Chr. Lilleholt om midler til energiforskning.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Kasper Kaasgaard

Det kan bekymre, at regeringen har sat grænser for, hvor mange penge, de vil bruge. Hvis de 500 millioner om året ikke er nok – vil man så nedjustere sit reduktionsmål?

Peter Birch Sørensen
Formand, Klimarådet

Danmarks næste havvindmøllepark kan forhåbentlig blive en realitet, uden at der skal gives støtte til møllernes produktion.

Det tror regeringen, der som en del af sit energiudspil har annonceret en havvindmøllepark på op til 800 MW. Formuleringen ’op til’ var ikke fremme i dagene op til udspillet, hvor ambitionen blev præsenteret. Ministeren forklarer:

”Vi vil meget gerne og helst have 800 MW, men det må komme an på det udbud, der kommer. Budgiverne kan tilrettelægge det efter, hvordan de finder det mest hensigtsmæssigt afhængig af det konkrete site,” siger Lars Chr. Lilleholt (V) til Altinget.

Altinget logoKlima
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget klima kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00