Organisationer frygter yderligere afspecialisering med sundhedsreformen

SUNDHEDSREFORM: DH, Det Centrale Handicapråd og Bedre Psykiatri frygter, at sundhedsreformen vil føre til yderligere afspecialisering af indsatserne på psykiatri- og handicapområdet. Socialministeren og KL deler ikke bekymringen.

Specialiserede tilbud og bosteder er bekymrede for afspecialisering. Foto af beboer på Synscenter Refsnæs, der varetager specialundervisning af børn og unge med synshandicap. Centret hører under Region Sjælland.
Specialiserede tilbud og bosteder er bekymrede for afspecialisering. Foto af beboer på Synscenter Refsnæs, der varetager specialundervisning af børn og unge med synshandicap. Centret hører under Region Sjælland.Foto: Jeppe Bjørn Vejlø/Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Det vil være mit fuldstændig klare fokus, at specialiseringen fortsætter.

Mai Mercado
Børne- og socialminister (K)

Der er udtalt bekymring blandt de store organisationer på psykiatri- og handicapområdet, for at regeringens udspil til en sundhedsreform vil resultere i en afspecialisering af området.

Sådan lyder kritikken blandt andet fra Bedre Psykiatris formand, Knud Aarup.

”Udviklingen bliver værre med den her reform,” siger Knud Aarup med henvisning til, at strukturreformen fra 2007 allerede er blevet kritiseret for at have ført til en afspecialisering af eksempelvis handicapområdet.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00