Besparelser på jobcentre og ledige skal finansiere Arnes pension

Regeringen give a-kasserne ansvaret for dagpengemodtagerne i de første tre måneders ledighed, og så skal jobcentrene spare en kvart milliard på administration. Samtidig skal vejledning og opkvalificering til ledige skæres med 380 millioner. Det skal tilsammen give 760 millioner kroner, som skal betale for Arne-pensionen.

Indførelsen af en ret til tidlig pension - Arne-pensionen - var ét af regeringens store valgløfter. Nu er forligspartierne bag aftalen ifølge Altingets oplysninger blevet enige om den sidste del af besparelsen.
Indførelsen af en ret til tidlig pension - Arne-pensionen - var ét af regeringens store valgløfter. Nu er forligspartierne bag aftalen ifølge Altingets oplysninger blevet enige om den sidste del af besparelsen.Foto: Arthur Cammelbeeck/Altinget
Rikke Brøndum

Denne artikel blev oprindeligt udsendt kl. 12.34, hvor Altinget var i besiddelse af udkastet til aftalen. Aftalen blev offentliggjort kl. 13.36.

Regeringen og partierne bag Arne-pensionen er blevet enige om besparelser på vejledning og opkvalificering til de ledige for i alt 380 kroner årligt. Det dækker over blandt forskellige kortere kurser, mentorordninger og lignende til både kontanthjælps- og dagpengemodtagere.

I stedet skal de ledige i højere grad i virksomhedspraktikker og begynde ordinær uddannelse.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00