Borgmestre er klar til endnu flere ukrainske flygtninge

Udsigten til en historisk høj tilstrømning af fordrevne fra Ukraine skræmmer ikke i første omgang en række af de borgmestre, som står til at skulle modtage forholdsmæssigt flest. Men der er en grænse, og så skal kommunernes økonomi sikres, kræver de.

Regeringen forventer, at der kommer langt flere flygtninge fra Ukraine til Danmark, end de 20.000 der først er meldt ud. Kommuner er klar til at løfte en endnu større opgave, men advarer også om, at der er en grænse.
Regeringen forventer, at der kommer langt flere flygtninge fra Ukraine til Danmark, end de 20.000 der først er meldt ud. Kommuner er klar til at løfte en endnu større opgave, men advarer også om, at der er en grænse.Foto: Bo Amstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Mens millioner af Ukrainere har søgt midlertidigt tilflugt i deres nabolande, så forbereder danske kommuner sig på den næste fase i masserømningen af det krigsramte land.

I sidste uge gjorde udlændinge- og integrationsminister Mattias Tesfaye (S) det klart, at man må forvente, at der kommer ”markant” flere flygtninge til Danmark, end de 20.000 regeringen i første omgang meldte ud.

Et nærmere tal er ministeren endnu ikke kommet med.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00