Dan Jørgensen: Kommunerne skal være økologiens fanebærere

KORT NYT: For at nå regeringens mål om at fordoble det økologiske areal frem mod 2020 opfordrer fødevareminister Dan Jørgensen (S) nu kommunerne til at omlægge til økologi.

Landets 98 borgmestre sidder derfor på en potentiel guldgrube, som vi ved fælles hjælp kan udvikle og udnytte. Derfor håber jeg også, at de er villige til at løfte deres del af ansvaret.

Dan Jørgensen (S)
Fødevareminister

"Det offentlige må gå foran. På den måde kan vi få bedre dyrevelfærd, færre sprøjtemidler og renere drikkevand. Jeg håber, at kommunerne tager positivt imod de seks forslag, jeg har sendt dem, som udpeger områder, hvor de med fordel kan sætte ind."

Sådan lyder det fra fødevareministeren om de seks forslag, han har udarbejdet for at få kommunerne til at omlægge deres landbrugsjord til økologisk drift. På de kommunalt ejede landbrugsjorde er kun hver femte hektar ud af 2.000 drevet økologisk. Det skriver Landbrugsavisen. 

Opfordringen kommer som en del af regeringens målsætning om at fordoble det økologiske areal frem mod 2020, hvor fødevareministeren håber på hjælp fra borgmestrene til at opnå målet. 

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00