Det vil KL-bestyrelsens nye medlemmer

KL-TOP: KL's friske ansigter har flere fælles ståsteder, selvom de ligger langt fra hinanden på det politiske spektrum. Udfordringer med økonomien og håndtering af urbanisering optager både Anna Mee Allerslev, Jesper Kiel og Carl Christian Ebbesen.
I KL's nye bestyrelse sidder otte nye folk. Tre af dem er Anna Mee Allerslev (R), Carl Christian Ebbesen (DF) og Jesper Kiel (EL)
I KL's nye bestyrelse sidder otte nye folk. Tre af dem er Anna Mee Allerslev (R), Carl Christian Ebbesen (DF) og Jesper Kiel (EL)Foto: Københavns Kommune / Enhedslisten Svendborg
Sara Fleckner Vilstrup
I KL's nye bestyrelse sidder otte nye folk. En af dem er Anna Mee Allerslev, der er beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune.
I KL's nye bestyrelse sidder otte nye folk. En af dem er Anna Mee Allerslev, der er beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune. Foto: Pressefoto

Det kan være, jeg kommer til at blive den frække dreng i klassen. KL har været meget præget af konsensuskultur. Specielt på det tidspunkt, hvor man sendte lærerne i lockout, var det beskæmmende, at der ikke var nogle i KL, der sagde; er det virkelig den rigtige vej at gå. Den rolle vil jeg gerne påtage mig i den slags situationer. Jeg synes ikke, vi skal være enige om at agere regeringens højre hånd, som KL har været i denne periode.

Jesper Kiel (EL)
Byrådsmedlem, Svendborg Kommune
Fakta
Nye ansigter i KL's bestyrelse

Borgmester Jens Ive (V), Rudersdal Kommune
Borgmester Jørn Pedersen (V), Kolding Kommune
Borgmester Kirsten Terkilsen (V), Hedensted Kommune
Beskæftigelses- og integrationsborgmester Anna Mee Allerslev (R), Københavns Kommune
Kultur- og fritidsborgmester Carl Christian Ebbesen (DF), Københavns Kommune
Byrådsmedlem Preben Andersen (DF), Skive Kommune
Borgmester Thomas Adelskov (S), Odsherred Kommune
Byrådsmedlem Jesper Kiel (EL), Svendborg Kommune


Kilde: KL
Der er kommet nye ansigter til rundt om bordet i KL's bestyrelse. Ved Kommunalpolitisk Topmøde i sidste uge konstituerede bestyrelsen sig. Otte af de 17 mandater blev besat af nye folk. Blandt de nye er Enhedslisten og Radikale, som begge kommet ind med et mandat og hos Dansk Folkeparti, som er vokset til to mandater, er der også kommet nye kræfter til.

Altinget.dk har mødt Anna Mee Allerslev (R), Jesper Kiel (EL) og Carl Christian Ebbesen (DF) til en snak om bestyrelsesarbejdet og kommunale udfordringer.

Allerslev ønsker flerårig økonomiaftale
Anna Mee Allerslev er beskæftigelses- og integrationsborgmester i Københavns Kommune. Hun har siddet i København borgerrepræsentation siden 2009. I KL er hun blevet valgt til formand for børne- og kulturudvalget og er samtidig blevet en del af formandskabet, som i øvrigt består af KL's formand Martin Damm (V), KL's næstformand Erik Nielsen (S), Carl Christian Ebbesen (DF) og Mette Touborg (SF).

Radikale er blevet medlem af KL's bestyrelse. Hvad kommer det til at betyde?

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00