Ekspertgruppe ser mod Sverige i anbefalinger til nyt beskæftigelsessystem

I Sverige kan ledige vælge, om de vil aktiveres af en privat aktør eller det offentlige, og det har regeringens ekspertgruppe gransket nøje, lyder det fra gruppens formand Claus Thustrup Kreiner tre måneder før offentliggørelsen af forslagene.

Nedtællingen er startet for det ekspertudvalg, som til juni skal aflevere sine anbefalinger til regeringen om et nyt beskæftigelsessystem.
Nedtællingen er startet for det ekspertudvalg, som til juni skal aflevere sine anbefalinger til regeringen om et nyt beskæftigelsessystem.Foto: Thomas Traasdahl/Ritzau Scanpix
Rikke Brøndum

Regeringens ekspertudvalg har set nærmere på beskæftigelsesindsatsen på den anden side af Øresund i arbejdet med de anbefalinger til et nyt beskæftigelsessystem, som om få måneder lander hos beskæftigelsesminister Ane Halsboe-Jørgensen (S).

Her spiller private aktører en stor rolle, og det kan de måske også komme til herhjemme.

"I Sverige har de lavet et system, hvor man som ledig kan vælge, hvem der skal hjælpe en i arbejde, når først man er blevet ledig. Svenskerne har fra starten indrettet det sådan, at det kan evalueres rigtig godt, og det er de i gang med netop nu," siger formand Claus Thustrup Kreiner, der til daglig er økonomiprofessor på Københavns Universitet.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00