Folkeskole-alliance er lagt død

SKOLE: Alliancen mellem KL og en række skoleaktører, som skulle skabe ro om folkeskolen, er opløst. Parterne går nu sammen med Danmarks Lærerforening om et løsere samarbejde.

Anders Bondo Christensen fra Danmarks Lærerforening og Dennis Kristensen fra FOA ønskede ikke at være en del af alliancen, som skulle skabe ro om folkeskolen. Nu er de med ombord i et løsere samarbejde med de samme aktører. 
Anders Bondo Christensen fra Danmarks Lærerforening og Dennis Kristensen fra FOA ønskede ikke at være en del af alliancen, som skulle skabe ro om folkeskolen. Nu er de med ombord i et løsere samarbejde med de samme aktører. Foto: Torkil Adsersen/Scanpix
Tyson W. Lyall

Den skulle ”slå ring om folkeskolereformen", men får i stedet lov at samle støv på overskudslageret.

Alliancen mellem KL, Skolelederforeningen, BUPL, FOA, Børne- og Kulturchefforeningen, Skole og Forældre og Danske Skoleelever, som blev etableret i sidste måned, eksisterer ikke længere i sin oprindelig form.

”Vi er stiltiende blevet enige om, at det ikke var det fremlagte kommissorium, vi kunne blive enige om. Så derfor er der ikke noget projekt at være sammen om,” siger formand for BUPL, Elisa Bergmann.

Dokumentation

Historien forklaret:

I midten af marts skabte syv hovedaktører på skoleområdet et samarbejde, som skulle skabe ro omkring folkeskolen.

KL, Skolelederforeningen, BUPL, FOA, Børne- og Kulturchefforeningen, Skole og Forældre og Danske Skoleelever kaldte alliancen ”Samarbejdet om en mere motiverende og varieret skoledag”.

Formålet var med alliancens egne ord ”inden for den eksisterende ramme tydeligt at kommunikere behovet for en mere motiverende og varieret skoledag og aktivt at handle for at øge kvaliteten i skoledagen til gavn for alle elever.”

Læs samarbejdets kommissorium her.

Parterne sendte et brev til undervisningsministeren, hvor det blev gjort klart, at der ikke er behov for ændringer eller forsøg i en tid, ”hvor der arbejdes benhårdt på at realisere den historisk store reform”.

Allerede efter en uges tid trak FOA sig imidlertid fra samarbejdet.

”Det er ikke anstændigt at indgå sådan et samarbejde, når den hovedansvarlige faglige organisation står udenfor,” sagde FOA's formand, Dennis Kristensen, med henvisning Danmarks Lærerforening manglende deltagelse.


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00