Om  
Uffe Ellemann-Jensen
Alex Ahrendtsen

Folketeatret får Uffe Ellemann-Jensen som formand

Kulturministeren har udpeget medlemmer til bestyrelserne for fem store teatre. Blandt de nye medlemmer er tidligere udenrigsminister og partiformand for Venstre Uffe Ellemann-Jensen, der bliver formand for Folketeatret.  

Ida Routhe

Kulturminister Mette Bock (LA) har udpeget medlemmer til bestyrelserne for Aarhus Teater, Odense Teater, Aalborg Teater, Folketeatret og Den Jyske Opera med virkning fra 1. januar 2017. Det skriver Kulturministeriet i en pressemeddelelse.

Blandt de kendte profiler i de nye bestyrelser er Uffe Ellemann-Jensen, der er udpeget som formand for Folketeatret, og folketingsmedlem for Dansk Folkeparti Alex Ahrendtsen, der er udpeget som formand for Odense Teater.

Kulturminister Mette Bock er godt tilfreds med de nye bestyrelser.

"Med udpegningerne af de nye bestyrelser har vi fået fem spændende hold til at stå i spidsen for de store teatre i Danmark. Vi har fået en god blanding af nye og erfarne bestyrelsesmedlemmer, der både har stærke faglige kompetencer inden for scenekunst og styrker, når det gælder ledelse," lyder det fra kulturministeren i pressemeddelelsen.

Se listen over alle ny nyudpegede medlemmer her.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Uffe Ellemann-Jensen

Fhv. udenrigsminister (V), MF og partiformand
cand.polit. (Københavns Uni. 1969)

Alex Ahrendtsen

MF (DF), medlem, Nationalbankens repræsentantskab
cand.mag. i dansk, litteratur, religion og oldgræsk (Odense Uni. 1996)

0:000:00