Jarl Cordua: DF-melding gør det sværere for regeringen at presse V om udligning

KOMMENTAR: Dansk Folkeparti angriber nu regeringens udligningsreform, og dermed får Socialdemokratiet sværere ved at presse Venstre i forhandlingerne, skriver Jarl Cordua.

I et interview i Avisen Danmark onsdag kommer Dansk Folkepartis formand, Kristian Thulesen Dahl, med en voldsom kritik af S-regeringens udspil til reform af den kommunale udligning.

Udspillet bliver beskrevet med meget hårde ord som "nederdrægtigt", hvilket naturligvis vækker stor opsigt og kun kan forstås, som at DF dermed har meldt sig ud af forhandlingerne. I så fald kan S formentlig kun få sin reform igennem Folketinget med Venstres stemmer. Det giver alt andet lige Jakob Ellemann-Jensen nogle flere kort på hånden i forhandlingerne om en aftale.

DF-formanden er usædvanlig skarp i sin kritik, hvor han angriber statsministeren for hendes lancering af reformudspillet, som ifølge ham "splitter Danmark i atomer", hvor kommunerne "ryger i totterne på hinanden". Det får Thulesen Dahl til at konkludere, at det er "nederdrægtigt" i forhold til at få Danmark til at hænge sammen.

Login