Kommuner om ny indsats til de svageste ledige: Derfor virker det

DIREKTE: Haderslev, Hedensted og Viborg Kommune har alle oplevet, at en mere virksomhedsrettet indsats over for udsatte ledige gør dem hurtigere jobparate. Det giver mening at sende dem ud i en virksomhed fra start, mener arbejdsmarkedsforsker.

Foto: Esben Salling / Ritzau Scanpix
Simon Lessel

Vi kan ikke gøre dem arbejdsmarkedsparate via sociale indsatser eller andre indsatser. Arbejdsmarkedsparatheden kommer først, når de kommer ud på en virksomhed.

Lotte Nielsen
Arbejdsmarkedschef, Haderslev Kommune

De udvikler sig hurtigere og bliver nemmere arbejdsmarkedsparate, når de kommer ud i virksomhederne. Hvis altså matchet mellem virksomheden og borgeren er det rigtige.

Sådan lyder reaktionerne sammenfattende fra tre af de i alt 15 kommuner, der har været involveret i projektet JobFirst, hvor indsatsen over for langtidsledige kontanthjælpsmodtagere med det samme rettes mod, at de ledige skal ud i en virksomhed.

I Haderslev Kommune har arbejdsmarkedschef Lotte Nielsen ved selvsyn konstateret effekten, og kommunen implementerer nu tankegangen fuldt ud i sin indsats over for de mest udsatte ledige.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00