Se kortet: Her er vinderne og taberne af regeringens udligningsreform

REFORM: Her kan du se, hvilke kommuner der modtager og bidrager mest i den kommunale udligning med regeringens nye udspil.

Regeringen ønsker at reformere det kommunale udligningssystem og "skabe et Danmark i bedre balance" med sit udspil en udligningsreform. 

I alt 1,4 milliarder kroner skal flyttes fra hovedstadsområdet til landets øvrige kommuner. Af de 1,4 milliarder kroner skal hovedstadsområdets fem mest velhavende kommuner – Gentofte, Rudersdal, Hørsholm, Lyngby-Taarbæk og Dragør – tilsammen betale 600 millioner kroner til øvrige kommuner, som "har det økonomisk svært." 

Her kan du se, hvad den nye reform betyder for kommunerne.

Den følgende figur viser omfordelingen i den generelle udligning, der indeholder den særlige kompensationsordning. De mørkegrønne kommuner modtager mest i udligning, de røde kommuner afgiver mest.

,

Forrige artikel Her er hovedpunkterne i regeringens udspil til en udligningsreform Her er hovedpunkterne i regeringens udspil til en udligningsreform Næste artikel "Dybt bekymret" og "godt tilfreds": Se reaktionerne på regeringens udspil til en udligningsreform