Løkke indkalder til anden etape af trepart

FORHANDLINGER: Statsminister Lars Løkke Rasmussen indkalder arbejdsmarkedets parter til møde i Statsministeriet fredag klokken 11:30, hvor de skal tage hul på næste runde af trepartsforhandlingerne.

Foto: Lars Helsinghof /Altinget
Emma Qvirin Holst

Fredag klokken 11:30 indledes anden etape af trepartsforhandlingerne.

Det sker, når statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) inviterer arbejdsmarkedets parter til sættemøde i Spejlsalen i Statsministeriet.

Torsdag før påske landede regeringen første del af trepartsforhandlingerne, der handlede om at få flere flygtninge i arbejde. Med næste runde af trepartsforhandlingerne er målet blandt andet at finde en løsning på manglende praktikpladser til unge.

”I marts viste den danske model sig fra sin bedste side, da regeringen indgik en aftale med lønmodtagere og arbejdsgivere om at få flygtninge tættere på det danske arbejdsmarked," siger Lars Løkke Rasmussen i en pressemeddelelse og tilføjer:

"Nu tager vi næste skridt sammen. Jeg håber, at det kommende forløb vil munde ud i robuste løsninger, der blandt andet skal sikre flere praktikpladser i virksomheder og understøtte, at erhvervslivet i hele landet kan få den arbejdskraft, de har behov for.”

Udover statsministeren og arbejdsmarkedets parter deltager beskæftigelsesminister Jørn Neergaard Larsen (V) og minister for børn, undervisning og ligestilling Ellen Trane Nørby (V).

Læs mere: Startskud til trepart: Læs drejebogen her

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Lars Løkke Rasmussen

Udenrigsminister, MF (M), politisk leder, Moderaterne, fhv. statsminister
cand.jur. (Københavns Uni. 1992)

0:000:00