Løkke måtte svare for udtalelser om “jamrende” kommuner

SPØRGETIME: Statsministeren måtte tirsdag forsvare sin finansministers udtalelser om den kommunale "jammerdal". Flygtningeudgifter vil være højt på dagsordenen under økonomiforhandlingerne til foråret, lød det.

Julie Lundbek

Der var flygtningekrise og i den sammenhæng kommunale udgifter på dagsordenen, da Mette Frederiksen under tirsdagens spørgetime havde ordet.

Her måtte statsminister Lars Løkke Rasmussen (V) forklare sig i forbindelse med sin finansminister Claus Hjort Frederiksens udtalelser om, at kommunerne jamrer i forbindelse med flygtningeudgifter. 

Hjort: Den kommunale klagesang piner mig

Statsministeren understregede, at han bestemt ikke mener, kommunerne klynker:

"Jeg anerkender fuldt ud, at det her er en udfordring for hele Danmark og derfor også kommunerne. Det er jo derfor, vi har afsat 325 mio. kr. ekstra i 2016 på grund af denne her opgave og også derfor, at regeringen om ganske kort tid indleder en dialog med kommunerne for netop at se på, om der er nogle ting, der skal justeres – regelsæt m.v."

Statsministeren pegede yderligere på, at økonomien i forbindelse med flygtningestrømmen vil være "højt på dagsordenen" i de kommende forhandlinger om kommunernes økonomi. 

Se debatten om spørgsmålet i klippet ovenfor. 

Se også fra spørgetimen: Løkke: LA fik registreringsafgiften

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00