Ministrene på pengekassen er mest populære

MÅLING: En af deres vigtigste opgaver er at sige nej, når vælgere, lokalpolitikere og MF'ere kommer med nye kostbare ønsker. Alligevel er duoen Vestager og Corydon de mest populære ministre blandt vælgerne. "Paradoksalt,” påpeger forsker.
Ministrene for økonomien og for finanserne er de mest populære blandt vælgerne. Det skyldes, at krisebevidstheden har indfundet sig hos danskerne, mener forsker.
Ministrene for økonomien og for finanserne er de mest populære blandt vælgerne. Det skyldes, at krisebevidstheden har indfundet sig hos danskerne, mener forsker.Foto: Casper Andersen/Altinget.dk

Margrethe Vestager og Bjarne Corydon har været ligefremme i sproget og sagt, hvordan tingene ser ud - i modsætning til en papegøjeretorik, hvor man gentager og gentager, at vand kan løbe opad. Det, tror jeg, de bliver belønnet for.

Sigge Winther Nielsen
Forsker i politisk psykologi ved Københavns Universitet

Det er sjældent populært at sige nej i politik. Men det hører immervæk med til jobbet, når man sidder som minister for økonomien eller finanserne.

Alligevel stryger de ministre, der sidder på pengekassen, til tops i en ny måling foretaget af A&B Analyse for Altinget.dk, hvor vælgerne har vejet og vurderet ministrenes indsats på en skala fra nul til ti.

Øverst oppe finder man kommunernes førstekvinde i regeringen, økonomi- og indenrigsminister Margrethe Vestager(R), mens finansminister Bjarne Corydon (S) - manden, der skal lægge arm med borgmestrene i de årlige økonomiforhandlinger, indtager en andenplads.

Dokumentation

Om meningsmålingen

Spørgsmål: Hvordan vurderer du de nye ministres indsats på en skala fra 0 til 10, hvor 0 er det dårligste, og 10 er det bedste? (Hvis der er nogle ministre, du ikke mener at kunne vurdere, undlader du bare at skrive et tal ud for vedkommende).

Respondenter: 1.227 politisk repræsentativt udvalgte svarpersoner over 18 år.

Indsamlingsperiode: 8. december til 13. december


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00