Debat

Ny debat: Udøver kommunerne unfair konkurrence?

DEBAT: I et nyt udspil lægger regeringen op til at begrænse det offentliges adgang til aktiviteter, der ifølge regeringen udsætter private virksomheder for unfair konkurrence. Vi tager debatten om udspillets konsekvenser for kommunerne. Få et overblik over debattørerne her.

Signe Løntoft
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Signe Løntoft
Fagdebatredaktør

Må kommunen lappe cykler eller drive et træningscenter? Må staten rådgive om innovation eller undervise i informationsteknologi? Må bibliotekerne udlåne andet end bøger, og må de kommunale skove sælge brænde? 

Regeringen kom i begyndelsen af september med et udspil om, hvordan såkaldt offentlig erhvervsvirksomhed – eller opgavetyveri, som erhvervsorganisationerne har døbt fænomenet – skal begrænses. Læs mere og hent hele udspillet "Fair og lige konkurrence" her.

I den forbindelse inviterer Altinget: kommunal til debat med et særligt fokus på udspillets konsekvenser for kommunerne og spørger et panel af debattører, hvordan man kan og bør afgrænse den offentlige banehalvdel fra den rent private bane i konkrete tilfælde.

Hvilke konsekvenser kan udspillet få for kommunernes projekter, og er det samfundsmæssigt hensigtsmæssigt at stramme op over for kommunernes praksis?

Mød panelet her:

Simon Emil Ammitzbøll

Simon Emil Ammitzbøll (LA)
Økonomi- og Indenrigsminister

 

 

Cecilia Lonning-Skovgaard

Cecilia Lonning-Skovgaard (V)
Medlem af Københavns Borgerrepræsentation

 

 

Toke Helmø

Toke Helmø
Danske Medier

 

 

Thomas Kastrup-Larsen

Thomas Kastrup.Larsen (S)
Kommunernes Landsforening

 

 

Karin Klitgaard

Karin Klitgaard
Dansk Industri

 

 

Pelle Dragsted

Pelle Dragsted (EL)
Erhvervsordfører

 

 

Jens Klarskov

Jens Klarskov
Direktør, Dansk Erhverv

 

 

Steen Rønsholdt

Steen Rønsholdt
Professor og dr. jur., Københavns Universitet

 

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00