Nye tal bekræfter: Manglende kompensation for inflation koster kommunerne knap to milliarder kroner

Med de endelige tal på plads står det ifølge KL nu klart, at kommunernes velfærdsbudgetter er blevet underkompenseret med 1,9 milliarder oven på sidste års høje inflation. Det er væsentligt mere, end der blev tilført for at betale for det stigende antal ældre og børn.

Finansminister Nicolai Wammen (S) fastholder, at han som finansminister har sikret kommunerne, at pengene følger med i takt med, at der bliver flere ældre og flere børn. Men inflationen tegner et andet billede.<br>
Finansminister Nicolai Wammen (S) fastholder, at han som finansminister har sikret kommunerne, at pengene følger med i takt med, at der bliver flere ældre og flere børn. Men inflationen tegner et andet billede.
Foto: Emil Nicolai Helms/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Regeringen kan få stadig svære ved at fastholde, at pengene til den lokale velfærd følger med, i takt med at der bliver flere ældre og børn.

For samtidig med at der stille og roligt bliver flere, som har brug for pasning og pleje, så er kommunernes økonomi reelt skrumpet hen over det seneste år på grund af den høje inflation.

Det står klart, efter at den endelige opgørelse for pris- og lønudviklingen i 2022 er på plads oven på, at regeringen præsenterede en ny Økonomisk Redegørelse i sidste uge.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00