Ole Birk fik ghettopakke i hus: Det bliver skelsættende

FORANDRING: Vedtagelsen af det lovforslag, som udmønter kerneelementerne i en ny 'ghettoplan', satte punktum for, hvad transport-, by- og boligminister Ole Birk Olesen ser som et af sine største politiske resultater.

Regeringen tror på, at ny lov kan afskaffe såkaldte hårde ghettoer inden 2030. Men langt fra alle beboere i områderne er begejstrede.
Regeringen tror på, at ny lov kan afskaffe såkaldte hårde ghettoer inden 2030. Men langt fra alle beboere i områderne er begejstrede.Foto: Sofie Mathiassen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det bliver helt normale og velfungerende områder.

Ole Birk Olesen (LA)
Transport-, bygnings- og boligminister

I 2030 er der ikke længere ghettoer i Danmark. Så skråsikker lyder vurderingen fra transport-, bygnings- og boligminister Ole Birk Olesen (LA) oven på, at et solidt flertal i Folketinget i sidste uge vedtog den lovgivning, som udmønter de centrale dele af den såkaldte ghettopakke.

Ud over en ny definition af udsatte boligområder og ghettoområder, så forpligtiger loven blandt andet kommuner og boligselskaber i de hårdeste ghettoområder til at arbejde hen imod, at højst 40 procent af boligerne må være almene familieboliger.

Sidstnævnte kan blandt andet opnås gennem salg af almene boliger til private, opførelse af nye private boliger og decideret nedrivning af hele boligblokke – et redskab, som har påkaldt sig særlig megen kritisk opmærksomhed.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00