Regeringens kassetjek lægger pres på økonomiforhandlinger

FINANSIERING: Finansministerens opdatering af dansk økonomi viser, at regeringen har flere penge på den lange bane, men færre her og nu. FOA og KL advarer mod at lade det gå ud over velfærden.

På kort sigt er dansk økonomi blevet forværret, på lang sigt ser det til gengæld nu bedre ud. Det er bundlinjen i regeringens kassetjek og nye økonomiske redegørelse.
På kort sigt er dansk økonomi blevet forværret, på lang sigt ser det til gengæld nu bedre ud. Det er bundlinjen i regeringens kassetjek og nye økonomiske redegørelse.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Når vi ser lidt længere frem, så viser prognoser, at vi har flere penge, vi kan bruge de kommende år. Det er positivt. Men det hjælper os bare ikke nu.

Nicolai Wammen (S)
Finansminister

Ubetalte regninger fra den tidligere regering lægger snævre grænser for, hvor mange penge den nye regering har til at lægge i en økonomiaftale med kommuner og regioner.

Det er ifølge finansminister Nicolai Wammen en konsekvens af det såkaldte kassetjek, regeringen har gennemført, og som ifølge finansministeren viser, at der nu er godt 3,5 milliarder kroner mindre til rådighed i 2020 end forventet.

Og hvor det i forvejen er en svær opgave at forhandle økonomi med kommuner og regioner, så er den opgave nu blevet endnu sværere, lyder det fra finansministeren.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00