Se kort: Så meget vil kommunerne bruge på ældrevelfærd i 2020

OVERBLIK: 8 ud af 98 kommuner har fra 2019 til 2020 sænket budgettet til ældre. Her kan du se kommunernes budgetter på ældreområdet.

De danske kommuner har afsat flere penge til ældre i 2020.

Det viser nye tal fra Danmarks Statistik. I alt er der tale om en stigning på 2,4 milliarder, hvilket er 5,5 procent mere sammenlignet med 2019. 

Otte kommuner følger dog ikke den generelle tendens.

I figuren kan du danne dig et overblik over kommunernes budgettering på ældreområdet. 90 kommuner har tilføjet flere penge til ældre fra 2019 til 2020, mens de otte kommuner markeret med rødt har sænket budgettet.

Forrige artikel Kommunerne giver flere penge til ældre, men den enkelte vil ikke mærke forskel Kommunerne giver flere penge til ældre, men den enkelte vil ikke mærke forskel Næste artikel Frederiksberg finder ny kommunaldirektør Frederiksberg finder ny kommunaldirektør
Podcast: Brostrøm vil have flere beføjelser og håber på en stor reform

Podcast: Brostrøm vil have flere beføjelser og håber på en stor reform

POLITISK STUEGANG: Hvis det står til Sundhedsstyrelsens direktør, Søren Brostrøm, skal styrelsen bestemme mere over, hvordan kommunerne passer deres sundhedsopgaver med for eksempel at forebygge sygdom og dårligt helbred blandt børn og voksne. Det er en af flere interessante meldinger fra topembedsmanden i Altingets podcast, hvor han også bliver spurgt, hvorfor han ikke længere er med til regeringens pressemøder om corona.