Stort flertal ønsker faste krav til normering i institutioner

MÅLING: Tre ud af fire vælgere vil have faste krav til, hvor mange pædagoger der skal være til et bestemt antal børn i vuggestuer og børnehaver. Enhedslisten øjner medvind til forslag om minimumsnormering. Hos KL tænder advarselslamperne.

Den politiske kamp for at sikre flere pædagoger i daginstitutionerne har stået på i flere år. Men der findes ikke en entydig officiel måde at opgøre normering på. En ny model er formentlig klar til januar.
Den politiske kamp for at sikre flere pædagoger i daginstitutionerne har stået på i flere år. Men der findes ikke en entydig officiel måde at opgøre normering på. En ny model er formentlig klar til januar.Foto: Colourbox
Kim Rosenkilde

Man skal bare ikke tro, at man løser det hele ved at lave minimumsnormeringer. Men omvendt er jeg heller ikke principielt imod.

Lotte Rod (R)
Børne- og familieordfører

Der kan indimellem synes langt mellem den politiske virkelighed på Christiansborg og så vælgernes syn på konkrete spørgsmål.

Mens Enhedslisten, som eneste parti på Christiansborg, kæmper for at få indført et minimumskrav til, hvor mange børn der må være per pædagog i vuggestuer, børnehaver og fritidsklubber, så mener hele 75 procent af vælgerne, at et sådan krav bør indføres. Det viser en måling, A&B Analyse har gennemført for Altinget.

Det er vand på møllen for Enhedslisten, der har bebudet, at kravet om minimumsnormering igen i år vil blive lagt på bordet ved forhandlingerne om næste års finanslov.

Dokumentation

Sådan har vi spurgt

Bør der være et fast krav til, hvor mange pædagoger, der mindst skal være til et bestemt antal børn i vuggestuer og børnehaver?

Ja 74,5 pct.
Nej 16,6 pct.
Ved ikke 8,9 pct.

Se besvarelser fordelt på partier mm.

Meningsmålingen er foretaget af A&B Analyse på nettet for Altinget blandt 1159 svarpersoner. Data er vægtede efter Altingets seneste gennemsnit af meningsmålinger, så de er politisk repræsentative. Svarene er indsamlet i uge 41 og 42 2014.


Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00