Trods ekstra milliarder har hver fjerde kommune skåret i bevillingerne til velfærd

Mens regeringen over de seneste år har givet kommunerne mere end tre milliarder kroner ekstra at lægge budget for, så har et stort udsnit af landets kommunalbestyrelser reelt skåret i velfærdsbudgetterne. Vi har ikke råd til andet, siger borgmester.

Trods flere penge til kommunerne fra regeringen har omlægning af plejeboliger til ældreboliger og midlertidig lukning af plejeboliger været nødvendigt for at få budgettet i blandt andet Esbjerg Kommune til at hænge sammen.<br>
Trods flere penge til kommunerne fra regeringen har omlægning af plejeboliger til ældreboliger og midlertidig lukning af plejeboliger været nødvendigt for at få budgettet i blandt andet Esbjerg Kommune til at hænge sammen.
Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Kim Rosenkilde

Det er langt fra i alle kommuner, at regeringens ekstra milliarder fra økonomiaftaler og finanslov betyder større bevillinger til den lokale velfærd.

Ifølge Altingets gennemgang af de kommunale budgetter for 2024 er bevillingerne til velfærd reduceret i 24 kommuner sammenlignet med 2022.

Det til trods for, at regeringen i samme periode har givet kommunerne knap 3,4 milliarder kroner ekstra at lægge budget for.

Altinget logoKommunal
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kommunal kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00