Mette Bock opgiver at gennemføre museumsreform før valget

MUSEER: Forhandlingerne om den længe ventede museumsreform sættes nu i bero af kulturministeren for at undgå, at der går valgkamp i den. ”Kujonagtigt”, lyder det fra DF’s Alex Ahrendtsen.

Foto: Søren Bidstrup/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

For mig personligt er det ikke afgørende, om det bliver i min ministertid. Det afgørende for mig er, at hele forarbejdet er lavet. Og det er jeg utrolig stolt af at have stået i spidsen for.

Mette Bock
Kulturminister

Regeringen opgiver at gennemføre den længe varslede reform af tilskuddene til de statsanerkendte museer på denne side af folketingsvalget. Det oplyser kulturminister Mette Bock (LA) til Altinget.

”Vi har haft nogle rigtig konstruktive møder og er nået meget langt. Men nu er der ved at gå så meget valgkamp i den, og det er ikke det bedste miljø at lukke en aftale i,” siger ministeren, der dermed aflyser et planlagt møde med ordførerne i næste uge.

Den statslige støttestruktur til landets museer har længe været kritiseret fra flere sider, inklusive branchen selv, for at være ugennemskuelig og urimelig på grund af en række historiske betingelser i forbindelse med amternes nedlæggelse i 2007.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00