Besøgstallene begynder at blomstre på danske museer, men én ting kan stadig holde fremtidens gæster tilbage

Mange danske museer kæmper med rekordlave besøgstal. Men turisterne begynder at komme tilbage, samtidig med at kravet om coronapas er ophævet. Pandemien har dog sat permanent præg på danskernes kulturvaner, mener eksperter. 

Flere turister og ophævelse af krav om coronapas har øget besøgstallene på mange danske museer.
Flere turister og ophævelse af krav om coronapas har øget besøgstallene på mange danske museer.Foto: Maria Albrechtsen Mortensen/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Det er svært at høre, hvad folk taler om. I stedet smelter stemmerne sammen til en stor summen, der runger op mod det høje loft inde i vinterhaven. 

Gæsterne vælter ind på Glyptoteket denne formiddag. De har trodset regnvejret og kommer med dryppende regnjakker ind ad indgangen til det gamle kunstmuseum, der blev stiftet af brygger Carl Jacobsen i 1882. 

I smørhullet mellem Tivoli og Hovedbanegården ligger museet midt i Indre By. Der er gratis entré denne dag, og det kan ses. Det er svært at finde en ledig bænk at sidde på, og flere gæster spejder efter et bord i den fyldte café. Midt i vinterhaven kigger en kvinde fascineret op i loftet, mens hun udbryder: 

0:000:00