Om  
Elif Demir Gökce

Byrådspolitiker forlader Radikale efter omstridte udtalelser

Brøndbys byrådsmedlem Elif Demir Gôkce melder sig ud af Radikale efter at have været i hård intern modvind som følge af en række omstridte udtalelser i et radioprogram og debatindlæg. 

Den radikale byrådspolitiker i Brøndby Elif Demir Gôkce har meldt sig ud af Radikale efter interne uenigheder om den retoriske linje.
Den radikale byrådspolitiker i Brøndby Elif Demir Gôkce har meldt sig ud af Radikale efter interne uenigheder om den retoriske linje.Foto: Ty Stange
Ghita Nidam Møller

Det radikale byrådsmedlem Elif Demir Gôkce har været fanget i et kritisk stormvejr i kølvandet på kritik af folkeskolens undervisning i Muhammedtegningerne og rabiate udtalelser om den religiøst motiverede halshugning af den franske lærer Samuel Paty.

Siden da har hun været ramt af massiv kritikregn og sendt ud i kulden hos Radikale, der har taget afstand til hendes holdninger. Den afstand er blevet så stor, at hun nu har valgt helt at forlade partiet. Det oplyser hun på Facebook.

"Jeg har nu haft tid til at reflektere over min politiske fremtid i Radikale Venstre og har igennem hele denne sag erkendt, at der reelt ikke er så højt til loftet som partiet fremhæver. Jeg har med min værdighed i behold meldt mig ud af partiet d.d.," skriver hun i sit opslag og fremhæver i samme seance, at hun får følgeskab af Said Mo El Idrissi fra RV-lokalforening.

Med afsæt i den verserende debat og sit exit hæver de specifikke udtalelser til en mere generel kritik af, hvordan offentligheden og politikerne ifølge hende uretmæssigt "retorisk tager en verdensreligion islam til indtægt for terroristernes handlinger".  

Læs også

Religiøs holdningsdebat

Omdrejningspunktet for den ophedede debat og striden er en række udtalelser i radioprogrammet "Alis Fædreland" på radiokanalen 24syv.

Her tog Elif Demir Gôkce et markant standpunkt om, at Muhammedtegningerne ikke bør være obligatoriske i undervisningen og fremsatte synspunkter, som er blevet anset som konspirationsteorier om mordet på den franske lærer Samuel Paty.

Hendes udtalelser satte dermed ild til en debat og strid med partiet, som hun selv begyndte med et debatindlæg bragt i Altinget 12. januar som er modsvar til et indlæg af islam-forskeren Thomas Hoffmann, hvor hun kritiserede Muhammedtegningernes plads i folkeskolerne.

I kølvandet på den seneste måneds udtalelser har Radikales landsformand, Mikkel Irminger Sarbo, taget afstand fra Elif Demir Gôkce udtalelser og meldte i Altinget, at han har inviteret hende til en “kammeratlig” samtale.

Uenighederne har så nu ført til, at Elif Demir Gôkce melder sig ud af partiet. Hun fortsætter som løsgænger i kommunalbestyrelsen og vil fortsat kæmpe for sin lokale politiske mærkesager for Brøndbys borgere.

Læs også

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Elif Demir Gökce

Byrådsmedlem (KD), Brøndby Kommune

0:000:00