Dansk Kunstnerråd vil have styrket kunsternes vilkår med syv forslag til kulturpolitikken

Med et nyt udspil vil Dansk Kunstnerråd tage et opgør med usikre vilkår for kunstudøverne og har syv forslag til kulturpolitikken i den kommende valgperiode. Forperson Nis Rømer kalder det ”epokegørende” at organisationerne  taler med én stemme over for Christiansborg.

”Det er helt tydeligt, at vidensniveauet omkring kunstnernes økonomiske og sociale vilkår virkelig halter meget efter andre brancher," siger forperson for Dansk Kunstnerråd Nis Rømer. 
”Det er helt tydeligt, at vidensniveauet omkring kunstnernes økonomiske og sociale vilkår virkelig halter meget efter andre brancher," siger forperson for Dansk Kunstnerråd Nis Rømer. Foto: Henning Bagger/Ritzau Scanpix
Karl Emil Frost

Der er behov for øget fokus på kunstudøverne vilkår og samfundsmæssige værdi, hvis dansk kulturpolitik for alvor skal løftes i den nye valgperiode.

Sådan lyder det fra Dansk Kunstnerråd, som for første gang har samlet kræfterne blandt dets 23 medlemsorganisationer og formuleret et egentligt kulturudspil.

Forperson Nis Rømer kalder det ”epokegørende” og ”afgørende”, at kunstnerporganisationerne nu i fællesskab og på tværs af kunstarter kommer med et samlet udspil til, hvordan Christiansborg kan styrke kulturudøvernes vilkår.  

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00