Det Kongelige Akademi kræver flere penge eller færre studerende til ny arkitektuddannelse i Kalundborg: “Det er af kritisk betydning”

Der er afsat 14 millioner kroner til at oprette en filial af Det Kongelige Akademis arkitektuddannelse i Kalundborg. Det hænger ikke sammen, mener uddannelsesinstitutionen, der havde regnet med et budget på 15,5 millioner kroner til 155 studerende.

Der er brug for at justere den økonomiske ramme eller antallet af studerende, hvis Det Kongelige Akademis nye arkitektuddannelse i Kalundborg skal holde niveau, mener Lene Dammand Lund.
Der er brug for at justere den økonomiske ramme eller antallet af studerende, hvis Det Kongelige Akademis nye arkitektuddannelse i Kalundborg skal holde niveau, mener Lene Dammand Lund.Foto: Karina Tengberg
Marie Møller Munksgaard

Der skal skæres i antallet af studiepladser, hvis ikke man vil skrue op for økonomien hos den nye arkitektuddannelse, der skal oprettes i Kalundborg.

Sådan lyder kritikken fra Det Kongelige Akademi. Det var deres opfattelse, at der i den oprindelige model for oprettelsen af studiepladserne i Kalundborg var afsat 15,5 millioner kroner til 155 studiepladser, svarende til 100.000 kroner per studerende.

Fakta: Det Kongelige Akademi
  • Det Kongelige Akademi - Arkitektur, Design, Konservering blev i 2011 dannet som en fusion mellem Kunstakademiets Arkitektskole, Danmarks Designskole og Kunstakademiets Konservatorskole.
  • Det Kongelige Akademi har base i København og i Nexø på Bornholm.
  • Man kan tage arkitektuddannelsen, designuddannelsen og konservatoruddannelsen på Det Kongelige Akademi. 

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00