EU-forbud mod russiske statsmedier møder stor modstand: ”Det skal vi holde os for gode til i demokratier”

Kritikken mod EU er heftig, efter Unionen har besluttet at censurere to russiske statsmedier i Europa. En tænketank og en professor mener, at det er et anti-demokratisk tiltag, men regeringen bakker imidlertid op om EU's beslutning.

Søndag meldte kommissionsformand Ursula von
der Leyen første gang, at de to russiske statsmedier vil blive censureret i EU. Tirsdag i Parlamentet gentog hun, at de to medier "ikke længere skal være i stand til at sprede deres løgne".
Søndag meldte kommissionsformand Ursula von der Leyen første gang, at de to russiske statsmedier vil blive censureret i EU. Tirsdag i Parlamentet gentog hun, at de to medier "ikke længere skal være i stand til at sprede deres løgne".Foto: Yves Herman/Reuters/Ritzau Scanpix
Peter Ingemann Nielsen

BRUXELLES: De russiske statsmedier Russia Today (RT) og Sputnik bliver bandlyst i EU.

Det gør de, fordi de ifølge kommissionsformand Ursula von der Leyen er "giftige" og "skadelige", men den tilgang fra EU-Kommissionen bliver fra flere sider mødt af stor forundring og kritik.

Direktør i den juridiske tænketank Justitia, Jacob Mchangama, mener, at EU’s opførsel i denne sag minder om den tilgang, som Rusland selv har til medier.

0:000:00