Flere partier vil bremse TV 2's prisskrue

ABONNEMENT: TV 2 skal ikke have lov til at hæve abonnementsprisen til hovedkanalen, som de vil. Det mener en række partier på Christiansborg, som vil tage punktet op under medieforhandlingerne. Socialdemokraterne har ikke taget stilling til spørgsmålet endnu.
SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten kræver nu, at TV 2 ikke længere kan få lov til at hæve abonnementsprisen, som de vil.
SF, Dansk Folkeparti og Enhedslisten kræver nu, at TV 2 ikke længere kan få lov til at hæve abonnementsprisen, som de vil.Foto: Colourbox.com
Per Bang Thomsen

Det skal ikke være dyrere for danskerne at se tv, og derfor vil jeg gerne have sat en stopper for, at TV 2 bare kan få lov til at hæve prisen, som de vil.

Özlem Cekic (SF)
Medieordfører
Fakta

TV 2 som betalingskanal:

TV 2 har været en betalingskanal siden 1. januar 2012. I forbindelse med den politiske aftale dengang blev prisen for TV 2 fastsat for de første tre år til 12 kroner pr. måned.

I januar 2015 udløber den politiske aftale, og TV 2 har meddelt, at kanalen vil hæve prisen fra 12 kroner til 14,50 kroner i 2016 og 15 kroner i 2017. Hertil skal lægges moms, Copydan-afgift, KODA-vederlag og distributørernes egne omkostninger.

 


Kilde: Altinget | Kultur

Så længe TV 2 er ejet af staten, skal stationen ikke have lov til at skrue op for abonnementsprisen, som den vil.

Sådan lyder meldingen fra DI og Dansk Energi i et debatindlæg på Altinget | Kultur, efter TV 2 har valgt at hæve abonnementsprisen til hovedkanalen fra 12 til 15 kroner over de næste par år.

Det møder nu opbakning fra både rød og blå fløj, heriblandt fra SF's medieordfører, Özlem Cekic.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00