KD til DR: I svigter jeres ansvar, når I ikke dækker politik uden for storbyen

DEBAT: DR vælger ikke at være til stede på Kristendemokraternes landsmøde. Det viser, at DR ikke vil beskæftige sig med partier, som ikke sidder i Folketinget, mener KD-formand Isabella Arendt.

Af Isabella Arendt (KD)
Fungerende formand

DR svigter sit eget formål, når de alene ser politik som noget, der sker på Christiansborg.

Kristendemokraterne (KD) holder landsmøde den 12. og 13. oktober. DR og alle andre medier er inviteret til at være med, stille kritiske spørgsmål og forholde sig til partiets politiske mærkesager fremover.

DR er i sine formål forpligtet på at skabe en repræsentativ politisk debat – uden at vælge side og have favoritter. DR skriver i sin egen strategi frem mod 2025, at "vi vil være et kritisk, uafhængigt og fair medie, som faciliterer en national samtale på tværs af befolkningen".

At DR vil være et fair medie, lever de ikke op til, når de ignorerer Kristendemokraterne på landsmødet og ikke vil dække mødet i år.

Forklaringen er, at vi ikke er opstillet til Folketinget, og at DR kun er til stede ved landsmøder for partier på Christiansborg.

Det betyder i praksis, at DR ikke betragter mandater uden for Folketinget som nok til at vise interesse for et landsmøde i et parti, hvor der skal vælges ny formand, og retningen for regioner og kommuner bliver lagt.

KD er ikke en lokalliste
Det er rigtigt, at vi ikke lige nu sidder to etager over DR’s Christiansborg-redaktion og debatterer i folketingssalen.

Men det betyder ikke, at Kristendemokraterne er uden for politisk indflydelse. Vi har ti mandater fordelt over hele landet fra Bornholm til Herning.

Det er mandater, som gør en forskel for danskernes hverdag. Vi er et landsdækkende parti – ikke en lokalliste.

Desværre har DR i sine handlinger tydeligt vist, at for dem betyder politik først noget, når det handler om gule adgangskort til borgen, og når politikere bor i cykelafstand til DR Byen.

DR er danskernes mediehus
DR må huske, at de er alle danskeres mediehus – ikke kun storbyens. At politik er mere end Christiansborg, og at kommuner og regioner stadig har stor indflydelse.

Hvis ikke DR forstår, hvad det vil sige at være folkeoplysende og demokratisk, så kan jeg godt have svært ved at forstå, hvorfor alle danske skatteborgere skal betale til deres arbejde, når dækningen ikke også gives tilbage til borgere i hele landet.

Er jeg bare en forsmået landsformand, der har fået noget galt i halsen?

Nej, jeg er formand og repræsentant for et landsdækkende parti, der for få måneder siden opnåede støtte fra mere end 60.000 danskere.

Hvis ikke DR betragter de tusindvis af danskeres stemmer som relevante at lytte til, så er DR blevet for arrogante og har mistet fornemmelsen for politik uden for deres egen by.

-----

Altinget har forelagt DR Isabella Arendts påstand. Redaktionschef Morten Tvegaard skriver, at "indtil nu har det været praksis, at kun opstillingsberettigede partiers landsmøder blev dækket. Derfor dækkede vi også Kristendemokraternes landsmøde i oktober 2018, selv om partiet ikke var i Folketinget. Nu er partiet imidlertid ikke opstillingsberettiget mere – det skal igen i gang med at samle vælgererklæringer".

Forrige artikel Jørgen Ramskov: Politikerne skal turde finde finansiering til dansk indhold Jørgen Ramskov: Politikerne skal turde finde finansiering til dansk indhold Næste artikel DMF: Regeringens finanslovsudspil er katastrofalt for orkestrene DMF: Regeringens finanslovsudspil er katastrofalt for orkestrene