Nye tal: Premier League overhaler Superligaen og scorer flest danske tv-millioner

Værdien af Premier Leagues tv-aftale i Danmark bliver i 2022 for første gang større end 3F Superligaens tilsvarende aftale. Det viser interne beregninger fra Divisionsforeningen. "Det illustrerer pointen om, at vi ikke har lige vilkår på samme marked som vores multinationale konkurrenter," lyder det.

Liverpool FC-manager Jürgen Klopp fejrer sejren på udebane over Arsenal i Premier League 16. marts. For en sjælden gangs skyld valgte NENT, der både har rettighederne til Premier League og Champions League i Danmark, at vise kampen på hovedkanalen 3+, mens Champions League-kampene samme aften blev flyttet til sekundære kanaler. I 2022 bliver Premier League blevet den mest værdifulde sportsrettighed i Danmark. 
Liverpool FC-manager Jürgen Klopp fejrer sejren på udebane over Arsenal i Premier League 16. marts. For en sjælden gangs skyld valgte NENT, der både har rettighederne til Premier League og Champions League i Danmark, at vise kampen på hovedkanalen 3+, mens Champions League-kampene samme aften blev flyttet til sekundære kanaler. I 2022 bliver Premier League blevet den mest værdifulde sportsrettighed i Danmark. Foto: Paul Childs/Reuters/Ritzau Scanpix
Christoffer Lund-Hansen

Den gennemsnitlige værdi af Premier Leagues tv-aftale i Danmark overhaler for første gang værdien af 3F Superligaens aftale. 

Dermed indtager Premier League-rettighederne også pladsen som den største fodboldrettighed på det danske marked.

Det viser Divisionsforeningens beregninger, som Altinget har set.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybde med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00