Koreografs krænkende adfærd fører til aflysning af forestilling på Det Kongelige Teater

Frankenstein-forestillingen tages af 2022-teatersæsonens program efter oplysninger om, at en gæstekoreograf har stået bag "uacceptabel adfærd". Det er uacceptabelt på Det Kongelige Teater, siger teaterchef Kasper Holten i en pressemeddelelse.

”Krænkende adfærd er uacceptabelt på Det Kongelige Teater, også fra gæstende kunstnere. Vores medarbejderes trivsel og sikkerhed har høj prioritet for os,” siger teaterchef Kasper Holten
”Krænkende adfærd er uacceptabelt på Det Kongelige Teater, også fra gæstende kunstnere. Vores medarbejderes trivsel og sikkerhed har høj prioritet for os,” siger teaterchef Kasper HoltenFoto: Niels Ahlmann Olesen/Ritzau Scanpix
Max Læbo Wulff

I teatersæsonen 2022 skulle helaftensballetten Frankenstein have været at finde på Det Kongelige Teaters program. Det skulle have været offentliggjort ved en programlancering den 3. maj.

Det kommer den ikke til alligevel.

Teatret har nemlig valgt at aflyse alle opvisningerne af balletten på grund af oplysninger om krænkende adfærd af en gæstekoreograf. Det skriver Det Kongelige Teater i en pressemeddelelse.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00