Museer afviser SF-forslag om gratis entré

SOMMERPAKKE: Museer afviser SF's forslag om at bruge 100 millioner kroner til at sikre fri entré. "Hvis man vil have flere folk på museum, så skal man lave fede og relevante udstillinger," siger Rane Willerslev, direktør på Nationalmuseet.

Nationalmuseet har i dag næsten ligeså mange besøgende, som i 2015, da der var gratis adgang, siger direktør Rane Willerslev.
Nationalmuseet har i dag næsten ligeså mange besøgende, som i 2015, da der var gratis adgang, siger direktør Rane Willerslev.Foto: Arthur J. Cammelbeeck/Altinget
Peter Pagh-Schlegel

Vi kan håbe, at 2021 bliver et bedre år, men jeg tror ikke, en reduktion i entrépriserne vil ændre på, at vi får færre gæster i 2020

Flemming Just
Formand, ODM

Der skal fut i damplokomotiverne igen her til sommer. Det er et bredt flertal af landets politikere enige om ovenpå coronaepidemien og dens nedlukning af samfundet.

Derfor foreslår SF at bruge 100 millioner kroner på at gøre entréen gratis på en række museer rundt om i landet.

”Museerne har stadig lave besøgstal, selvom samfundet langsomt er genåbnet. Hvis vi får folk ud på museerne, bruger de også penge på merchandise, kaffe og is. Idéen er, at vi skal have gang i hjulene,” siger partiets kulturordfører Charlotte Broman Mølbæk (SF).

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00