Ny politisk aftale om millionhjælp til lettet kulturliv: "Der er tændt et lys i mørket"

HJÆLP: Parterne bag en aftale om hjælp til blandt andet kulturlivet, der stadig er ramt af coronarestriktioner, har afsat 300 millioner kroner til en såkaldt aktivitetspulje, som skal støtte kulturaktiviteter under genåbningen. Brancheorganisationer er lettede.

Foto: Colourbox.com
Maja HagedornEmma Qvirin Holst

På vegne af de danske biografer er jeg lige nu usigelig lettet og glad. Biograferne er nævnt og tænkt på i aftalen, og der er dermed tændt et lys i mørket. 

Lars Werge

Kulturlivet ånder lettet op, for når de store hjælpepakker fra coronakrisen udløber lørdag, er der stadig hjælp at hente.

Regeringen og et flertal af Folketingets partier – Venstre, Radikale, SF, Konservative og Alternativet – har fredag indgået en ny aftale, som skal sikre hjælp til de dele af erhvervslivet, kulturlivet og idrætten, der fortsat er ramt af restriktioner som følge af coronavirussen.

"Jeg er rigtig glad for, at vi nu står klar med en ny politisk aftale. Vi har lavet en unik model, hvor vi hjælper kulturlivet med at skabe og fastholde aktivitet – til trods for sundhedsrestriktionerne," siger kulturminister Joy Mogensen (S) i en pressemeddelelse.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00