Opsamling på temadebat: Det skrev politikere og kulturbranchen om ulige kulturforbrug

Fik du læst alle indlæggene i temadebatten om befolkningens ulige kulturforbrug? Altinget Kultur giver et overblik.

Hvor stor er uligheden i danskernes kulturforbrug? Er uligheden et problem? Og hvad skal der i så fald til for at ændre billedet? Det var oplægget til Altinget Kulturs seneste temadebat.
Hvor stor er uligheden i danskernes kulturforbrug? Er uligheden et problem? Og hvad skal der i så fald til for at ændre billedet? Det var oplægget til Altinget Kulturs seneste temadebat.Foto: Torben Christensen/Ritzau Scanpix
Marie Schønning Jensen

Har du en lang videregående uddannelse, er der en større sandsynlighed for, at du ofte besøger museer, går i teatret eller på biblioteket, end hvis du har en kort eller ingen videregående uddannelse. Det viser tal fra Danmarks Statistik.

Men hvor stor er uligheden i danskernes kulturforbrug? Er uligheden et problem? Og hvad skal der i så fald til for at ændre billedet?

De spørgsmål dannede rammen for den sidste temadebat på Altinget Kultur inden sommerferien. Politikere, kulturinstitutioner og brancheorganisationer bidrog til debatten, og herunder guider vi dig gennem de forskellige indlæg.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00