Rådgiver: De særskilte hjælpepakker kan blive kulturlivets hovedpine

INTERVIEW: Kulturlivet har efter seks ugers tovtrækkeri fået flere særskilte kompensationsordninger uden om regeringens generelle hjælpepakker. Men pakkernes mange individuelle hensyn kan ende med at blive kulturlivets hovedpine, mener rådgiver Ronnie Hansen.

Arrangører frygter at skulle kæmpe med amerikanske forsikringsselskaber om dansk coronahjælp. Amerikanske Taylor Swift var sat til at optræde på Roskilde Festival 2020, inden coronaepidemien ramte verden.
Arrangører frygter at skulle kæmpe med amerikanske forsikringsselskaber om dansk coronahjælp. Amerikanske Taylor Swift var sat til at optræde på Roskilde Festival 2020, inden coronaepidemien ramte verden.Foto: China Stringer Network/Reuters/Ritzau Scanpix
Peter Pagh-Schlegel

Ministeren insisterede på, at vi skulle se os selv i de generelle hjælpepakker. Men faktum var, at vi ikke kunne bruge dem. 

Nils M. Jensen
Direktør i ODM

I iveren efter at pleje de mange særinteresser på kulturområdet er flere af de politiske aftaler om særskilte hjælpepakker blevet alt for komplicerede.

Det mener Ronnie Hansen, der er direktør og seniorrådgiver i kommunikationsbureauet Geelmuyden Kiese, der har givet en række kulturaktører politisk rådgivning i forbindelse med coronakrisen.

”Jeg mener, at en stor del af det er gjort unødigt kompliceret,” siger han.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024