Se pressemødet: Regeringen afsætter resourcer til at afhjælpe corona-ensomhed

CORONA: Ikke mindre end fire ministre var tilstede på søndagens pressemøde, hvor social- og indenrigsminister Astrid Krag (S) annoncerede, at regeringen vil afsætte 50 milloner til at bekæmpe ensomhed. Se hele pressemødet i videoen ovenfor.

Pengene skal primært gå til social- og kulturområdet skal udbetales allerede i år, fordi det ifølge regeringen blandt andet er foreningslivet, som afhjælper ensomhed.

På pressemødet var ud over social- og indenrigsministeren også kulturminister Joy Mogensen (S), Børne- og undervisningsminister Pernille Rosenkrantz-Theil (S) og uddannelses- og forskningsminister Ane Halsboe-Jørgensen (S)

Foreningslivet som værn mod ensomhed

Kulturministeren forsikrede om, at der bliver gjort meget for at holde kulturlivet i gang. Sådan noget som biblioteker, museer og biografer holder stadig åben.

“Det skal foregå sundhedsmæssigt forsvareligt, men de er der stadigvæk” sagde hun på pressemødet.

Dertil tilføjede hun, at “kulturen, idrætten og foreningerne har en vigtig rolle at spille i forhold til at skabe de fælleskaber, der holder vores samfund sammen og er et vigtigt værn mod ensomhed.”

Se hele pressemødet i videoen ovenfor.

Forrige artikel Joy Mogensen drømmer om flere musicals på Det Kongelige Teater Joy Mogensen drømmer om flere musicals på Det Kongelige Teater Næste artikel Overblik: Her er de nye restriktioner for kulturlivet Overblik: Her er de nye restriktioner for kulturlivet