Ekspertgruppes anbefalinger lader vente på sig: Frustrationen vokser hos festivaler

Festivaler og koncertsteder har brug for en afklaring, lyder det fra Dansk Live, der fortsat venter på anbefalinger fra politisk nedsat ekspertgruppe. Kulturminister må på banen, mener Konservative.

"Når der er så stor uvished, er det nærmest for sent at gennemføre en festival. Medmindre det er en festival uden restriktioner, og det er der jo ingen tegn på i sol og måne," siger sekretariatschef i Dansk Live Esben Marcher, der fortsat venter på afklaring.
"Når der er så stor uvished, er det nærmest for sent at gennemføre en festival. Medmindre det er en festival uden restriktioner, og det er der jo ingen tegn på i sol og måne," siger sekretariatschef i Dansk Live Esben Marcher, der fortsat venter på afklaring.Foto: Asger Ladefoged/Ritzau Scanpix
Nicole Sander Bertelsen

Tålmodigheden er ved at slippe op hos danske festivaler og spillesteder.

For mens både restauranter, storcentre og museer igen har slået dørene op, må festivaler og spillesteder fortsat vente, til en ekspertgruppe har afleveret en række anbefalinger af, hvordan sommerens store arrangementer kan afholdes.

Anbefalingerne skulle være overleveret til politikerne i midten af april. Men som maj nærmer sig, vokser frustrationen i Dansk Live, der repræsenterer danske festivaler og spillesteder.

Altinget logoKultur
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget kultur kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00