Bonnesen: Ulvebestand skal holdes helt nede

DEBAT: Ulve i Danmark skaber utryghed, og derfor skal reglerne ændres, så vi kan regulere og holde ulvebestanden nede, skriver Erling Bonnesen (V).

Af Erling Bonnesen (V)
Miljø- og fødevareordfører

Danmark er et lille geografisk land i sammenligning med mange andre lande, for eksempel Polen, Tyskland, Frankrig.

Ulve i Danmark kommer derfor ret hurtigt tæt på mennesker og husdyr, hvilket erfaringerne indtil nu også tydeligvis viser.

Ulve skaber utryghed
Flere ulve i Danmark skaber utryghed. Ulvene begynder nu at få unger, og så kan det gå stærkt. Ulvene er rovdyr, og vi skal ikke vente til de har angrebet de første børn eller voksne.

Reglerne skal ændres, så vi kan regulere og holde ulvebestanden helt nede i Danmark. Bare tænk på at komme til at stå over for et ulvekoppel? Så er man ikke i tvivl.

Danmark skal være et trygt land at bo og leve i. Folk, der har oplevet ulvene tæt på, beretter om, at trygheden forsvinder, og det er naturligvis ikke acceptabelt.

Ulvene er fredet på europæisk niveau, men ulvene kender ikke landegrænser, så derfor skal reglerne ændres, så vi kan holde ulvebestanden helt nede.

Ulven giver problemer
Ulven blev fredet i Europa i 1992, og siden er bestanden vokset så kraftigt, at vi også her i Danmark har fået ulven inden for vores landegrænser med de problemer, det giver.

Ulvene bliver sultne. Vi har set, at de for eksempel angriber får. De billeder, der har været vist, er ikke noget kønt syn.

Det har været fremført, at man så kan sætte hegn op, men det holder næppe efterhånden som ulvebestanden vokser.

Meningerne om ulve er delte i forhold til debatten, men det er tydeligvis i de egne af landet, hvor man har ulven og problemerne, at man reagerer og vil af med ulven, medens man i de egne af landet, hvor man ikke har ulven, ikke har samme klare holdning til, at vi skal holde ulvebestanden helt nede.

Forrige artikel Ejrnæs: Det er egoistisk kun at se ulven som en fjende Ejrnæs: Det er egoistisk kun at se ulven som en fjende Næste artikel Bæredygtigt Landbrug: Miljøministeriet vildleder befolkningen og politikerne Bæredygtigt Landbrug: Miljøministeriet vildleder befolkningen og politikerne
 • Anmeld

  Jens Frederiksen

  Skræmme kampagne

  Det er ikke betryggende at se hvorledes at vores folkevalgte, farer frem med påstande om det ene eller andet uden at bakke det op. Påstanden om at så over for et ulvekoppel er som taget ud af fiktion roman. Kan Erling Bonnesen fremvise noget DOKUMENTATION omkring ulveangreb som han beskriver så malerisk?
  Skal vi ikke have plads til andet end får, køer og grise i vores land? At ulven tager får er velkendt. Men kigger man mod Tyskland så viser ERFARINGER at man med ulve sikkert hegn kan fjerne ulveangreb på får, eller anskaffe sig ulvehunde.
  Det er beskæmmende for den offentlige debat at man farer frem og maler et billed af ulven som "blodtørstig" eller lignende.
  Ser frem til at Erling Bonnensen fremlægger sin dokumentation for at Danmark er for lille til ulve...
  Desuden glæder jeg mig til at se fakta omkring alle disse ulveangreb der sker i de andre europæiske lande.

 • Anmeld

  Jack Jensen

  Det er ikke skræmmekampagne - men fakta

  Bare se på erfaringerne fra Norge og Sverige.

  Og "ulvesikre hegn" og store hunde i fåreindhegninger hjælper heller ikke en pind.

  Ulven er ikke en truet dyreart - det er rent pladder.

  Og derfor er det totalt idioti at den er totalfredet i EU.

  Vi i Jylland vil have en ordentligt forvaltningsplan mht. antal af ulve og nødværge.

  For det er nemlig ikke beskrevet i den såkaldte forvaltningsplan for ulve!

  Men det er måske fordi Miljøstyrelsen og Naturforvaltningen er konfliktsky!

  Det er nu der skal tages beslutninger.

  Ikke når skaderne er totalt uoverskuelige!

 • Anmeld

  Jens Frederiksen

  Lad os holde os til fakta.

  Hej Jack.

  Bor selv i Holstebro så er jyde og nyder ulven.
  Ulvesikre hegn og fårehunde virker i Italien, Spanien, Tyskland og Rumænien så tænker at de også virker hos vores skandinaviske naboer.
  Ulven var tidligere truet på grund af rovdrift, og tænker det nok er grunden til at den er totalfredet...
  21 registrerede ulveangreb var der i 2017, tænker det er ikke en voldsom rate der angribes i...
  I forhold til nødværge så skal du ikke være bange, ulven angriber ikke mennesker med mindre den bliver provokeret eller trængt op i et hjørne. Vil ihvertfald gerne se noget dokumentation i forhold til angreb...
  Hvis ulven mister sin naturlige skyhed overfor mennesker skal de reguleres, det er jeg 100% enig i.
  Mvh
  Jens

Vandplaner: Wermelin lover tæt inddragelse af aktører

Vandplaner: Wermelin lover tæt inddragelse af aktører

MILJØ: Miljøminister Lea Wermelin erklærer sig ”meget optaget af" at sikre tæt inddragelse af aktørerne i de kommende vandområdeplaner. Mere inddragelse er bydende nødvendigt, lyder det fra landbruget og sportsfiskerne.