Debat

Bonnesen: Ulvebestand skal holdes helt nede

DEBAT: Ulve i Danmark skaber utryghed, og derfor skal reglerne ændres, så vi kan regulere og holde ulvebestanden nede, skriver Erling Bonnesen (V).

Vi skal ikke sidde og vente på, at ulvene angriber de første børn eller voksne. Ulvebestanden bør reguleres og holdes helt nede, skriver Erling Bonnesen (V). 
Vi skal ikke sidde og vente på, at ulvene angriber de første børn eller voksne. Ulvebestanden bør reguleres og holdes helt nede, skriver Erling Bonnesen (V). Foto: /ritzau/Gary Kramer
Katrine Skov Sørensen
GDPRDeleted
Vis mere
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Af Erling Bonnesen (V)
Miljø- og fødevareordfører

Danmark er et lille geografisk land i sammenligning med mange andre lande, for eksempel Polen, Tyskland, Frankrig.

Ulve i Danmark kommer derfor ret hurtigt tæt på mennesker og husdyr, hvilket erfaringerne indtil nu også tydeligvis viser.

Ulve skaber utryghed
Flere ulve i Danmark skaber utryghed. Ulvene begynder nu at få unger, og så kan det gå stærkt. Ulvene er rovdyr, og vi skal ikke vente til de har angrebet de første børn eller voksne.

Fakta
Deltag i debatten!
Skriv til [email protected]

Reglerne skal ændres, så vi kan regulere og holde ulvebestanden helt nede i Danmark. Bare tænk på at komme til at stå over for et ulvekoppel? Så er man ikke i tvivl.

Danmark skal være et trygt land at bo og leve i. Folk, der har oplevet ulvene tæt på, beretter om, at trygheden forsvinder, og det er naturligvis ikke acceptabelt.

Danmark skal være et trygt land at bo og leve i. Folk der har oplevet ulvene tæt på beretter om, at trygheden forsvinder, og det er naturligvis ikke acceptabelt.

Erling Bonnesen (V)
Miljø- og fødevareordfører

Ulvene er fredet på europæisk niveau, men ulvene kender ikke landegrænser, så derfor skal reglerne ændres, så vi kan holde ulvebestanden helt nede.

Ulven giver problemer
Ulven blev fredet i Europa i 1992, og siden er bestanden vokset så kraftigt, at vi også her i Danmark har fået ulven inden for vores landegrænser med de problemer, det giver.

Ulvene bliver sultne. Vi har set, at de for eksempel angriber får. De billeder, der har været vist, er ikke noget kønt syn.

Det har været fremført, at man så kan sætte hegn op, men det holder næppe efterhånden som ulvebestanden vokser.

Meningerne om ulve er delte i forhold til debatten, men det er tydeligvis i de egne af landet, hvor man har ulven og problemerne, at man reagerer og vil af med ulven, medens man i de egne af landet, hvor man ikke har ulven, ikke har samme klare holdning til, at vi skal holde ulvebestanden helt nede.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Erling Bonnesen

MF (V)
revisor (1989)

0:000:00