Byrådskandidater er skeptiske over for storcentre

KV17: Der er stor modstand mod storcentre hos kandidaterne til landets kommunalbestyrelser. Landdistrikternes Fællesråd er spændt på, om skepsissen består efter valget.

Repræsentanter for detailbutikker og landdistrikter glæder sig ikke over tanken om et juleklart storcenter.
Repræsentanter for detailbutikker og landdistrikter glæder sig ikke over tanken om et juleklart storcenter.Foto: /ritzau/Jacob Ehrbahn
Kasper Kaasgaard

Jo tættere man er på borgerne, desto mere mærker man frustrationen, hvis det går skidt i den lokale detailhandel.

John Wagner
Adm. direktør, De Samvirkende Købmænd
Fakta
KV17: Undersøgelsen bygger på svar fra 5.456 kandidater. Data er vægtede efter parti. Efter vægtningen svarer fordelingen af kandidater på partier præcist til fordelingen af alle opstillede kandidater på partier. Der er i alt opstillet 9.556 kandidater til KV17. 

RV17: Undersøgelsen bygger på svar fra 727 kandidater. Data er vægtede efter parti. Efter vægtningen svarer fordelingen af kandidater på partier præcist til fordelingen af alle opstillede kandidater på partier. Der er i alt opstillet 1.379 kandidater til RV17.

Med den nye planlov har kommunerne fået friere tøjler til at etablere storcentre, der samler indkøbsmulighederne, typisk omkring de større byer.

Men 72 procent af kandidaterne mener ikke, at det er en fordel at bygge storcentre.

Det viser en analyse, som Altinget har foretaget af 5.456 kandidaters svar på spørgsmål i Altingets kommunalvalgs-test Kend din kandidat.

0:000:00