Dagbog fra COP15: Vi mærker på ingen måde en stemning af 'urgency' over, at en million arter er ved at uddø

Der er kun få dage tilbage af COP’en, men det ser virkelig svært ud. Vi er bange ved udsigterne til en dårlig aftale og udmattede over, at tænke på alle de store udfordringer, der ligger foran os alle sammen, skriver to repræsentanter fra Den Grønne Ungdomsbevægelse i dagbog fra biodiversitetens COP15 i Montreal. 

Vi følte os lidt mere i live efter demonstrationen - selvom vores fingre var ved at fryse af, skriver de to repræsentanter fra Den Grønne Ungdomsbevægelse om deres deltagelse i en af de mange COP15's demonstrantaktiviteter. 
Vi følte os lidt mere i live efter demonstrationen - selvom vores fingre var ved at fryse af, skriver de to repræsentanter fra Den Grønne Ungdomsbevægelse om deres deltagelse i en af de mange COP15's demonstrantaktiviteter. Foto: Christinne Muschi/Reuters/Ritzau Scanpix


Lørdag 10. december 

I dag mødtes vi for første gang med de danske forhandlere fra Miljøministeriet. De opdaterede os løst på forhandlingerne. Det ser ikke ud til, at COP15 når at blive med dansk ministerdeltagelse, hvilket svækker Danmarks rolle i forhandlingerne, og dermed også vores mulighed for at påvirke noget som helst.

Så lige nu føles det ret meningsløst og sindssygt, at 50 danskere er fløjet hele vejen til Montréal for det her. Hvis Radikale Venstre virkelig går så meget op i klima og biodiversitet, hvorfor udskrev de så valg umiddelbart inden disse afgørende forhandlinger?

Vi brugte vores taletid på mødet med forhandlerne til at understrege, at det er vigtigt, at unge mennesker inkluderes, når biodiversitetsaftalen skal implementeres i Danmark. Vi frygter, det igen bliver Landbrug & Fødevarer, der ender med at diktere, hvordan vores fælles jorde bliver brugt - og så ved vi godt, hvad konsekvensen bliver for biodiversiteten.

Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024