Miljøorganisation efterlyser global strategi: “Plastik er ikke fjenden. Det er måden, vi forbruger det på”

Uden en samlet global strategi bliver det svært at løse udfordringerne med plastforurening, advarede Plastic Change's strategiske direktør på en konference tirsdag om plastaffalds konsekvenser for havmiljøet. Miljøministeren forventer internationale forhandlinger i 2022. 

I 2040 vil der blive udledt 29 millioner ton plastikaffald til verdenshavene årligt, lyder det i rapporten 'Breaking the Plastic Wave' fra 2020.
I 2040 vil der blive udledt 29 millioner ton plastikaffald til verdenshavene årligt, lyder det i rapporten 'Breaking the Plastic Wave' fra 2020.Foto: Ida Marie Odgaard/Ritzau Scanpix
Martin Mauricio

Der bliver dumpet et sted mellem otte og ti millioner ton plastik i havet om året. Det svarer til, at én lastbil proppet med plastik bliver tømt ud i havet hvert eneste minut. 

Det var et af de nedslående, kolde fakta, der tirsdag 23. februar blev præsenteret for deltagerne på en konference arrangeret af Rådet for Grøn Omstilling. 

Her var miljøeksperter, interesseorganisationer, erhvervsliv, repræsentanter fra plastindustrien og embedsmænd fra Miljøministeriet samlet på Zoom for at diskutere, hvordan politiske indsatser kan løse miljøproblemet fra plast. 

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00