En naturlov, fokus på børn og unges trivsel og styrkelse af velfærden: SF stiller 16 krav til en ny regering

Som optakt til det ventede folketingsvalg har SF stillet 16 forhandlingskrav til en ny regering. Kravene blev præsenteret til partiets sommergruppemøde og indebærer blandt andet “den grønneste regering nogensinde” og et særskilt ministerium for trivsel hos børn og unge.

SF lancerede til deres sommergruppemøde 16 krav til en ny regering, som blandt andet kræver bedre velfærd, mere fokus på børn og unge og "den grønneste regering nogensinde".
SF lancerede til deres sommergruppemøde 16 krav til en ny regering, som blandt andet kræver bedre velfærd, mere fokus på børn og unge og "den grønneste regering nogensinde".Foto: Claus Bech/Ritzau Scanpix
Marie Møller Munksgaard

Der er endnu ikke udskrevet folketingsvalg til efteråret, men alligevel er samtlige partier ved at gøre sig kampklar.

Det gælder også SF, der ved deres sommergruppemøde præsenterede 16 krav, som de vil stille til en ny regering, når folketingsvalget kommer.

Kravene indebærer blandt andet et særskilt ministerium, der skal tage hånd om børn og unges trivsel, en naturlov, der skal sikre mere biodiversitet, samt en ambition om at være klimaneutral allerede i 2040.

"SF lancerer i dag vores 16 krav til det projekt, vi mener skal gøre danmark grønnere og mere retfærdigt," siger partiets formand, Pia Olsen Dyhr (SF), på pressemødet.

De 16 krav er defineret af SF’s landsledelse sammen med partiets medlemmer. Ingen af kravene er ifølge partiformanden ultimative krav, men Pia Olsen Dyhr fremhæver en naturlov og fokus på børn og unges trivsel som partiets "hovedkrav".

Læs også

Ikke alle krav fra sidste valg er indfriet

Ved det seneste valg i 2019 formulerede SF også 15 forhandlingskrav, hvoraf det blandt andet lykkedes at få kravet om minimumsnormeringer og en klimalov opfyldt.

Men flere af kravene fra 2019 er endnu ikke blevet opfyldt i dag, hvor partiet har præsenteret 16 nye krav.

Pia Olsen Dyhr forklarer til DR, at man har lavet nye krav, fordi "verden har forandret sig på tre år".

"Vi forventer ikke at få alle krav igennem. Men det er det, vi går ind til forhandlingerne med. For SF handler det her om, hvad det er for en politik, vi kan få igennem i Danmark,” siger Pia Olsen Dyhr på pressemødet. 

Få et overblik over SF’s 16 krav til en ny regering her:

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion

Omtalte personer

Pia Olsen Dyhr

Partiformand (SF), MF
cand.scient.pol. (Københavns Uni. 2010)

0:000:00