Esben Lunde lyttede og afviste i mødet med de oversvømmede masser

NÆRKONTAKT: En velforberedt miljø- og fødevareminister var onsdag aften i krydsild hos de oversvømmelsestruede borgere i Jyllinge. Han lyttede åbent til de mange input, men afviste også det største ønske om en nationalt finansieret fond.

I starten af januar var regeringen repræsenteret ved erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) en tur i Jyllinge Nordmark for at inspicere skaderne efter stormfloden. Denne uge var det så Esben Lunde Larsens (V) tur.
I starten af januar var regeringen repræsenteret ved erhvervsminister Brian Mikkelsen (K) en tur i Jyllinge Nordmark for at inspicere skaderne efter stormfloden. Denne uge var det så Esben Lunde Larsens (V) tur.Foto: Ólafur Steinar Gestsson/Scanpix Denmark
Klaus Ulrik Mortensen

Jeg forstår godt, at det kan lyde som snak og ord og meget lidt handling. Men det er desværre den virkelighed, der er, fordi vi først har brug for at få lokaliseret, hvad vi eventuelt kan fjerne i lovgivningen.

Esben Lunde Larsen (V)
Miljø- og fødevareminister
Fakta
Miljø- og fødevareministeren inviterer til tre borgermøder om kystsikring. De sidste to afholdes lørdag i Hjørring og Aabenraa:

Mødet i Hjørring fra 10.00-11.30 i Vendelbohus på Nørregade.
Mødet i Aabenraa fra 16.00-17.30 på Folkehjem på Haderslevvej 7.

Hvad er mere nærliggende end at begynde historien om Esben Lunde Larsens (V) møde med masserne med en beretning fra fronten?

Og i det konkrete tilfælde en mand fra Jyllinge Nordmark, som har tilbragt de sidste seks måneder af sit liv gemt væk i en 18 kvadratmeter lille skurvogn med sin familie.

Årsagen er, at hans habitat på den østlige bred af Roskilde Fjord for tredje gang på tre år er blevet ramt af voldsomme oversvømmelser.

Dokumentation

Regeringen har nedsat en arbejdsgruppe på tværs af syv ministerier, som den kommende tid skal gå lovgrundlaget for kystbeskyttelse efter i sømmene.

Det drejer sig om:

  • Miljø- og Fødevareministeriet
  • Justitsministeriet
  • Transport-, Bygnings- og Boligministeriet
  • Økonomi- og Indenrigsministeriet
  • Energi-, Forsynings- og Klimaministeriet
  • Finansministeriet
  • Erhvervsministeriet

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00