Flertal flytter penge fra klimatiltag i landbruget til kvælstofregulering: Kan få konsekvenser for klimamål

Partierne bag landbrugsaftalen har besluttet at flytte EU-støttemidler fra klimatiltag i landbruget til et miljøtiltag, der ikke kan finansieres som planlagt. Det kan få konsekvenser for 2025-klimamålet og EU-forpligtelserne på klimaområdet, vurderer Klimarådet.

Klimarådets formand, Peter Møllgaard, er bekymret for to klimamål, efter at et flertal har valgt at nedprioritere støtte til en række klimatiltag i landbruget.
Klimarådets formand, Peter Møllgaard, er bekymret for to klimamål, efter at et flertal har valgt at nedprioritere støtte til en række klimatiltag i landbruget.Foto: Mads Claus Rasmussen/Ritzau Scanpix
Andreas Arp

Regeringen er i et tæt kapløb med tiden om at nå sit klimamål i 2025, og nu kan det meget vel være, at opgaven bliver lidt sværere.

En ændring i planen for efterlevelsen af EU’s fælles landbrugspolitik (CAP) står således til at øge de danske drivhusgasudledninger i de kommende år.

Hovedbekymringen er, at der bliver plads til færre klimatiltag under CAP-planen, og at det svækker den danske klimaindsats.

Peter Møllgaard
Formand, Klimarådet

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00