KL på trapperne med afgørelse om ”dødsliste”

FORBRÆNDING: KL’s bestyrelse afgør om kort tid, om foreningen skal påtage sig opgaven med at lave en ”dødsliste” for forbrændingsanlæg inden årets udgang. Ingen andre kan bedre løse opgaven, mener KL-bestyrelsesmedlem.

Klimaminister Dan Jørgensen og miljøminister Lea Wermelin da de fremlagde regeringens bud til en affaldsreform tilbage i maj. Den endelige aftale har sendt en presbold mod kommunerne og KL.
Klimaminister Dan Jørgensen og miljøminister Lea Wermelin da de fremlagde regeringens bud til en affaldsreform tilbage i maj. Den endelige aftale har sendt en presbold mod kommunerne og KL.Foto: Niels Christian Vilmann/Ritzau Scanpix
Morten Øyen

For de fjernvarmeselskaber, hvor et anlæg må lukke, vil varmeprisen stige, fordi de mister den billigste varmeleverandør. Dermed vil lukning af anlæg med sikkerhed medføre højere varmepriser lokalt.

John Tang
Chefkonsulent, Dansk Fjernvarme

Det er med pistolen for panden, at KL’s bestyrelse på det næste møde i august skal afgøre, om man vil påtage sig opgaven med at udarbejde en såkaldt ”dødsliste” over affaldsforbrændingsanlæg, der skal lukkes.

Opdraget er givet med juni-aftalen om en reform af affaldssektoren, hvor et bredt flertal i Folketinget blev enige om, at kapaciteten på forbrændingsanlæggene skal reduceres med 30 procent frem mod 2030.

Det skal få Danmark til at importere mindre affald til at brænde af til at lave fjernvarme og skubbe på, at mere affald bliver genanvendt.

Altinget logoMiljø
Vil du læse artiklen?
Med adgang til Altinget miljø kommer du i dybden med Danmarks største politiske redaktion.
Læs mere om priser og abonnementsbetingelser her
0:000:00