Debat

Miljødebatten sætter kemiområdet under lup

DEBAT: Et nyt hold af debattører sætter i den kommende tid fokus på kemiområdet. Er regeringen på rette vej? Og er der styr på regulering og forbrugersikkerhed? Mød panelet her.

Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Regeringen vil ikke afsætte penge til Forbrugerrådet Tænk Kemi i finanslovsudspillet for næste år.

Det har fået debatten om reguleringen af kemikalier og forbrugersikkerhed til at blusse op.

Samtidig skal der i den nærmeste fremtid udvikles en ny kemikaliehandlingsplan, der skal tage over, når ”Kemikalieindsats 2014-2017 – på vej til en giftfri hverdag” udløber næste år.

Miljødebatten på Altinget sætter fokus på kemikalierne, og spørger et nyt hold af debattører: Er regeringen på rette kurs på kemiområdet? Bliver forbrugerne ladt i stikken, hvis Forbrugerrådet Tænk Kemi må lukke og slukke? Er der styr på regulering og forbrugersikkerhed herhjemme? Og hvad med i EU?

Mød panelet her:

Anja Philip
Formand for Forbrugerrådet Tænk. Anja Philip har tidligere blandt andet arbejdet som projektchef i Kræftens Bekæmpelse og som vært på DR-programmet Viden Om. Hun er uddannet cand.scient i cellebiologi ved Københavns Universitet.

Jakob Lamm Zeuthen
Miljøpolitisk chef i Dansk Erhverv. Jakob Lamm Zeuthen er ansvarlig for miljøindsatsen i Dansk Erhverv. Han sidder bl.a. i det danske Miljømærkenævn.

Helle Fabiansen
Adm. direktør Brancheforeningen SPT. Helle Fabiansen er tidligere miljøchef i Plastindustrien i Danmark og miljøchef i brancheforeningen Asfaltindustrien. Hun er uddannet Cand.techn.soc. (miljøplanlægger) fra RUC.

Philippe Grandjean
Dr.med. og professor i miljømedicin ved Syddansk Universitet og Harvard University. Philippe Grandjean er desuden redaktør af det videnskabelige tidsskrift Environmental Health.

Anna-Maria Andersson
Centerleder ved Rigshospitalets Center for hormonforstyrrende stoffer. I 2014 var Anna-Maria Andersson med til at etablere et nyt internationalt forskningscenter for undersøgelse af hormonforstyrrelser af mænds reproduktion og børns udvikling og vækst (EDMaRC.net). Hun er uddannet biolog med speciale og ph.d. inden for molekylær- og cellebiologi

Christian Ege og Lone Mikkelsen
Hhv. sekretariatsleder og seniorrådgiver i Det Økologiske Råd. 

Trine Torp (SF)
Miljøordfører. Trine Torp har været medlem af Folketinget siden valget i 2015. Hun er tidligere psykolog og er udddannet cand.psyk. ved Københavns Universitet.

Pia Adelsteen (DF)
Miljøordfører. Pia Adelsteen har været medlem af Folketinget siden 2007. Hun er tidligere selvstændigt erhvervsdrivende og er uddannet butiksassistent.

Erling Bonnesen (V)
Miljøorfører. Erling Bonnesen har været medlem af Folektinget siden 2007. Han er tidligere økonomikonsulent og har en revisoruddannelse.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


0:000:00