Debat

Debatpanel: Kan vi stoppe naturens nedtur inden 2020?

DEBAT: En ny Novana-rapport viser forværring af tilstanden i flere naturtyper på land. Hvordan hænger det sammen med Danmarks målsætning om at standse tabet af biodiversitet inden 2020? Altinget har spurgt et hold af debattører.  

Foto: Colourbox
Dette indlæg er alene udtryk for skribentens egen holdning. Alle indlæg hos Altinget skal overholde de presseetiske regler.

Det går ned ad bakke for den danske natur. Det viser en ny Novana-rapport, der er baseret på observationer fra 2004 til 2015.

Ifølge rapporten er der tegn på forværring i 11 ud af 17 naturtyper.

Hvordan hænger de nye tal sammen med Danmarks politiske målsætning om at stoppe naturens tilbagegang inden 2020? Er der brug for politisk handling, eller er de nuværende initiativer tilstrækkelige?

Altinget har spurgt et nyt hold af debattører. Mød det her.

Maria Reumert GjerdingMaria Reumert Gjerding (EL)
Miljø- og landbrugsordfører. Maria Reumert Gjerding har været medlem af Folketinget siden 2015. Hun er uddannet cand.scient. i miljøplanlægning og internationale udviklingsstudier ved RUC.

Erling BonnesenErling Bonnesen (V)
Miljø- og landbrugsordfører. Erling Bonnesen har været medlem af Folketinget siden 2007. Han er tidligere økonomikonsulent og har en revisoruddannelse.

Christian Rabjerg MadsenChristian Rabjerg Madsen (S)
Miljøordfører. Christian Rabjerg Madsen har været medlem af Folketinget siden 2015. Han er tidligere udviklingskonsulent i Varde Kommune og er uddannet cand.scient.pol. ved Aarhus Universitet.

Karen HækkerupKaren Hækkerup
Direktør for Landbrug & Fødevarer. Karen Hækkerup er tidligere medlem af Folketinget for Socialdemokraterne. Her var hun blandt andet minister for fødevarer, landbrug og fiskeri fra august 2013 til december 2013. Hun er desuden tidligere justitsminister og social- og integrationsminister. Karen Hækkerup er uddannet cand.scient.pol.

Ella Maria Bisschop-LarsenElla Maria Bisschop-Larsen
Præsident for Danmarks Naturfredningsforening. Ella Maria Bisschop-Larsen er tidligere sekretariatsleder for MiljøForum Fyn, som er et miljønetværk for såvel offentlige som private virksomheder og myndigheder. Hun er uddannet cand.scient. i biologi fra Københavns Universitet.

Rasmus EjrnæsRasmus Ejrnæs
Biolog og seniorforsker ved Aarhus Universitet. Han forsker i betydningen af naturlig variation og menneskets påvirkninger for vores biodiversitet. Han har desuden forsket og rådgivet om naturovervågning og måling af naturtilstand. Rasmus Ejrnæs er ph.d. i biologi ved Københavns Universitet.

Jens Holm KanstsrupJens Holm Kanstrup
Teknisk rådgiver i Verdens Skove. Jens Holm Kanstrup er uddannet biolog og specialist i skovforvaltning, tropisk skovøkologi og naturbevarelse. Han har arbejdet som forsker og rådgiver med disse emner i 22 år og har beskæftiget sig med dansk biodiversitet og naturpolitik siden 1991.

Politik har aldrig været vigtigere

Få GRATIS nyheder fra Danmarks største politiske redaktion


Altinget logo
København | Stockholm | Oslo | Bruxelles
Politik har aldrig været vigtigere
AdresseNy Kongensgade 101472 København KTlf. 33 34 35 40[email protected]CVR nr.: 29624453ISSN: 2597-0127
Ansv. chefredaktørJakob NielsenDirektørAnne Marie KindbergCFOAnders JørningKommerciel direktørMichael ThomsenFormand og udgiverRasmus Nielsen
Copyright © Altinget, 2024